Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie

1 grudnia 2009,
dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

sledzi1

Składniki:

1/2 kg śledzi matiasów
2 duże winne jabłka
1/2 opakowania śmietany kwaśnej 18%
1 cebula
1/2 opakowania majonezu

Matjasy pokroić w kawałki, jabłka obrane zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać jabłka z cebulą, dodać wymieszaną śmietanę z majonezem i zalać ułożone w salaterce śledzie tym sosem. Powinny stać przynajmniej 2 godz. Można podawać jako przystawkę, zakąskę na imprezie.
.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....