Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie

1 grudnia 2009, dodał: Anays
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

sledzi1

Składniki:

1/2 kg śledzi matiasów
2 duże winne jabłka
1/2 opakowania śmietany kwaśnej 18%
1 cebula
1/2 opakowania majonezu

Matjasy pokroić w kawałki, jabłka obrane zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, cebulę pokroić w kostkę. Wymieszać jabłka z cebulą, dodać wymieszaną śmietanę z majonezem i zalać ułożone w salaterce śledzie tym sosem. Powinny stać przynajmniej 2 godz. Można podawać jako przystawkę, zakąskę na imprezie.
.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Matjasy (sledź) z jabłkiem w śmietanie

  1. avatar Gość pisze:

    jadłam kiedyś na weselu, bardzo dobre!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Buty fioletowe czy niebieskie?
Zdecydowanie niebieskie!
szampon przeciwłupieżowy
Vichy Dercos DS to dermokosmetyk stworzony specjalnie do włosów suchych z tendencją do powstawania...
Polecani lekarze różnych dziedzin -…
Ja polecam Panią ginekolog dr, Bilińska -Szacon z Rzeszowa. Bardzo miła i konkretna...
Depresja a miejsce pracy
Depresja jest chorobą, którą można skutecznie wyleczyć. Oznacza to, że znakomita większość chorych może...