Marynowana pierś z perliczki | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Marynowana pierś z perliczki

5 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 4 osób:

4 x 160 g piersi z perliczki
320 g kurek
1 cebula
Sól czosnkowa Prymat, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
1 łyżka przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat
80 g sera gorgonzola
60 g suszonych pomidorów
50 ml białego wina
500 ml śmietany 36%
100 ml oliwy z oliwek

Piersi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie i przyprawie do drobiu Prymat, a następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć oczyszczone i umyte kurki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, białe wino oraz rozdrobniony ser gorgonzola. Gdy ser się rozpuści, wlać śmietanę, dusić przez chwilę, a następnie dodać pokrojone w cienkie paseczki (julienne) suszone pomidory i doprawić solą czosnkową i pieprzem. Mięso wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty i piec na grillu ok. 10 minut z obu stron. Perliczkę pokroić w plastry i ułożyć na gorących kurkach. Podawać z kluseczkami gnocchi i jarzynami sezonowymi.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...