URODA I ZDROWIE

Marynowana pierś z perliczki

5 maja 2009, dodał: Redakcja

Składniki dla 4 osób:

4 x 160 g piersi z perliczki
320 g kurek
1 cebula
Sól czosnkowa Prymat, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
1 łyżka przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat
80 g sera gorgonzola
60 g suszonych pomidorów
50 ml białego wina
500 ml śmietany 36%
100 ml oliwy z oliwek

Piersi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie i przyprawie do drobiu Prymat, a następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć oczyszczone i umyte kurki, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, białe wino oraz rozdrobniony ser gorgonzola. Gdy ser się rozpuści, wlać śmietanę, dusić przez chwilę, a następnie dodać pokrojone w cienkie paseczki (julienne) suszone pomidory i doprawić solą czosnkową i pieprzem. Mięso wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty i piec na grillu ok. 10 minut z obu stron. Perliczkę pokroić w plastry i ułożyć na gorących kurkach. Podawać z kluseczkami gnocchi i jarzynami sezonowymi.

źródło: www.prymat.pl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wypadające włosy
Trzeba działać. Na pewno nie będzie tak, że włosy z niczego zaczną wyglądać normalnie. Tutaj...
Sposób na to, jak schudnąć w 1,5 mi…
Uważam, że musisz wyeliminować węglowodany z diety i codziennie odwiedzać siłownię. Możesz także spróbować...
ogrodzenie
Ja mam ogrodzenie betonowe i bardzo ładnie wygląda. My mamy dom w kształcie kostki...
Medycyna estetyczna Wrocław
Ja bym sobie chciała zrobić usta, ale mąż pilnuje :D Grozi rozwodem...