Marynowana karkówka z grilla

14 lutego 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 6 kotletów z karkówki, 100ml czerwonego wytrawnego wina, cebula, 4 łyżki oliwy, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, łyżeczka ostrej papryki.

Kotlety lekko rozbić. Wszystkie składniki marynaty zmieszać, dodać posiekany czosnek oraz cebulę. Kotlety zalać marynatą i odstawić na 2 godz. do lodówki. Na grillu pieczemy je ok. 30 min. W połowie pieczenia obrócić mięso na drugą stronę i ponownie posmarować marynatą.

file1329240174



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...