Marynata brzoskwiniowo-imbirowa

8 września 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 puszka połówek brzoskwiń /47 dag brutto/,
  • 2 ząbki czosnku,
  • Kawałek imbiru /3 cm/,
  • ½ słoika suszonych pomidorów w oliwie,
  • 4 łyżki miodu,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • pieprz czarny mielony Prymat, sól

Przyrządzanie:

Brzoskwinie osączyć z zalewy i zmiksować. Czosnek obrać i zmiażdżyć. Imbir obrać i drobno posiekać. Obie przyprawy dodać do brzoskwiniowego puree. Połączyć i wymieszać z pozostałymi składnikami, doprawić solą i pieprzem.
Marynata nadaje się szczególnie do delikatnego mięsa i drobiu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....