Marchewkowe muffinki

20 listopada 2012,
dodał: makumba
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag mąki

20 dag marchewki

4 jajka

100 ml oleju

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki płatków owsianych

1,5 łyżki cukru

½ łyżeczki cynamonu

Szczypta soli

Cukier puder do posypania  muffinek

Masło do wysmarowania foremek

Wykonanie:

Jajka z cukrem zmiksować. Dodać olej i przesianą mąkę z proszkiem, szczyptę soli, cynamon i płatki owsiane. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie połączyć z masą jajeczno-mączną. Dokładnie wyrobić łyżką drewnianą. Formę z dołkami natłuścić roztopionym masłem. Napełnić ciastem do połowy wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170-1800C na 15 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem–pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....