Marchewkowe muffinki

20 listopada 2012,
dodał: makumba
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag mąki

20 dag marchewki

4 jajka

100 ml oleju

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki płatków owsianych

1,5 łyżki cukru

½ łyżeczki cynamonu

Szczypta soli

Cukier puder do posypania  muffinek

Masło do wysmarowania foremek

Wykonanie:

Jajka z cukrem zmiksować. Dodać olej i przesianą mąkę z proszkiem, szczyptę soli, cynamon i płatki owsiane. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie połączyć z masą jajeczno-mączną. Dokładnie wyrobić łyżką drewnianą. Formę z dołkami natłuścić roztopionym masłem. Napełnić ciastem do połowy wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170-1800C na 15 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem–pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...