Marchewkowe muffinki

20 listopada 2012, dodał: makumba
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

20 dag mąki

20 dag marchewki

4 jajka

100 ml oleju

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki płatków owsianych

1,5 łyżki cukru

½ łyżeczki cynamonu

Szczypta soli

Cukier puder do posypania  muffinek

Masło do wysmarowania foremek

Wykonanie:

Jajka z cukrem zmiksować. Dodać olej i przesianą mąkę z proszkiem, szczyptę soli, cynamon i płatki owsiane. Marchewkę oskrobać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a następnie połączyć z masą jajeczno-mączną. Dokładnie wyrobić łyżką drewnianą. Formę z dołkami natłuścić roztopionym masłem. Napełnić ciastem do połowy wysokości i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170-1800C na 15 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem–pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...