Marchewka z grzybami

2 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

75 dag marchewki
25 dag grzybów (mogą być pieczarki)
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
sól
pieprz
cukier
olej

Marchew obrać, umyć, pokroić w plasterki i ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić pieprzem i smażyć ok. 10 minut.
W oddzielnym naczyniu z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę.
Do pieczarek dodać ugotowaną marchewkę, wlać zasmażkę, wymieszać i podgrzewać. Dodac śmietanę i cały czas podgrzewać mieszając – nie gotować.

Podawać z ziemniakami, lub jako danie kolacyjne z pieczywem. Można posypać siekanym koperkiem i pietruszką.

file1267530821



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.