Marchewka z grzybami

2 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

75 dag marchewki
25 dag grzybów (mogą być pieczarki)
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
sól
pieprz
cukier
olej

Marchew obrać, umyć, pokroić w plasterki i ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić pieprzem i smażyć ok. 10 minut.
W oddzielnym naczyniu z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę.
Do pieczarek dodać ugotowaną marchewkę, wlać zasmażkę, wymieszać i podgrzewać. Dodac śmietanę i cały czas podgrzewać mieszając – nie gotować.

Podawać z ziemniakami, lub jako danie kolacyjne z pieczywem. Można posypać siekanym koperkiem i pietruszką.

file1267530821



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....