Marchewka z grzybami

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

75 dag marchewki
25 dag grzybów (mogą być pieczarki)
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
sól
pieprz
cukier
olej

Marchew obrać, umyć, pokroić w plasterki i ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić pieprzem i smażyć ok. 10 minut.
W oddzielnym naczyniu z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę.
Do pieczarek dodać ugotowaną marchewkę, wlać zasmażkę, wymieszać i podgrzewać. Dodac śmietanę i cały czas podgrzewać mieszając – nie gotować.

Podawać z ziemniakami, lub jako danie kolacyjne z pieczywem. Można posypać siekanym koperkiem i pietruszką.

file1267530821



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...