Marchewka z grzybami

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

75 dag marchewki
25 dag grzybów (mogą być pieczarki)
1/2 szklanki śmietany 18%
1 łyżka mąki pszennej
sól
pieprz
cukier
olej

Marchew obrać, umyć, pokroić w plasterki i ugotować w lekko posłodzonej i osolonej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać.
Pieczarki oczyścić, opłukać i pokroić na plasterki.
Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, przyprawić pieprzem i smażyć ok. 10 minut.
W oddzielnym naczyniu z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę.
Do pieczarek dodać ugotowaną marchewkę, wlać zasmażkę, wymieszać i podgrzewać. Dodac śmietanę i cały czas podgrzewać mieszając – nie gotować.

Podawać z ziemniakami, lub jako danie kolacyjne z pieczywem. Można posypać siekanym koperkiem i pietruszką.

file1267530821



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...