Marchewka „na krótko”

30 listopada 2009,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Ulubiona jarzynka mojego męża :-)

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg marchwi
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mąki
  • ew. posiekany koperek do posypania

OPIS PRZYGOTOWANIA:

Marchewkę umyć, obrać, pokroić w m/w 1 cm kostkę. W rondelku rozpuścić masło, dodać marchewkę, cukier i sól, wlać ok. 100ml wody i dusić na małym ogniu, pod przykryciem aż będzie miękka. Mąkę rozrobić z 3-4 łyżkami zimnej wody i wlać do marchewki, zagotować. Podawać jako jarzynkę do mięs.

file1259594539



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...