Marchewka curry

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

3 duże marchewki
1 średnia cebula
1/2 łyżeczki curry
olej
sól
pieprz
1 łyżka mąki pszennej
ew. garść rodzynków (wcześniej namoczone)

Marchewkę obrać, umyć i zetrzec na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Cebulę obrać i posiekać.
Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki.
Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie.
Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać troszkę wody i zagotować
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

file1267531329



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...