Marchewka curry

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

3 duże marchewki
1 średnia cebula
1/2 łyżeczki curry
olej
sól
pieprz
1 łyżka mąki pszennej
ew. garść rodzynków (wcześniej namoczone)

Marchewkę obrać, umyć i zetrzec na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Cebulę obrać i posiekać.
Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki.
Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie.
Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać troszkę wody i zagotować
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

file1267531329



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...