Marchewka curry

2 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

3 duże marchewki
1 średnia cebula
1/2 łyżeczki curry
olej
sól
pieprz
1 łyżka mąki pszennej
ew. garść rodzynków (wcześniej namoczone)

Marchewkę obrać, umyć i zetrzec na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Cebulę obrać i posiekać.
Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki.
Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie.
Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać troszkę wody i zagotować
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

file1267531329



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...