Marchewka curry

2 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

3 duże marchewki
1 średnia cebula
1/2 łyżeczki curry
olej
sól
pieprz
1 łyżka mąki pszennej
ew. garść rodzynków (wcześniej namoczone)

Marchewkę obrać, umyć i zetrzec na tarce jarzynowej z dużymi otworami.
Cebulę obrać i posiekać.
Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki.
Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie.
Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać troszkę wody i zagotować
Podawać jako dodatek do dań obiadowych.

file1267531329



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...