Makrela z czosnkiem i szałwią

8 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 makrele /80 dag/,

1 łyżeczka soli,

4-5 listków świeżej szałwi lub 2 łyżeczki suszonej,

1 łyżka pieprzu zielonego Prymat,

2 łyżki masła,

2 ząbki czosnku

Przyrządzanie:

Makrele oczyścić, wypatroszyć, dokładnie umyć, wewnątrz i zewnątrz, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć solą. Czosnek obrać i razem z umytymi listkami szałwi drobno posiekać. Miękkie masło wymieszać z szałwią i czosnkiem, dodać zielony pieprz. Masą tą wysmarować ryby w środku i na zewnątrz. Opiekać na  mocno rozgrzanym grillu po5-7 min z każdej strony. Podawać z bagietką i sałatką z kapusty.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...