Makowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą

11 lipca 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Makaron:

szkl. mąki pszennej

1 jajko

2-3 łyżki maku

odrobina wody

+ ok. 150g zmielonych ziemniaków

woda

Dodatki:

1 duża czerwona cebula

ok. 250g pieczarek

ok. 250 g kiełbasy

3 małe ogórki konserwowe

 Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować cienko, pokroić na małe prostokąty (ok. 1,5cm – 2 cm) i uformować kokardki. Gdy podeschną, ugotować.

W międzyczasie podsmażyć na oliwie pokrojoną: czerwoną cebulę, pieczarki i kiełbasę (ok. 15 min.). Dodać ugotowany i odcedzony makaron oraz pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Chwilę poddusić razem pod przykryciem. Podawać gorące.

file1365692663



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...