Makowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą

11 lipca 2013, dodał: Garretka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Makaron:

szkl. mąki pszennej

1 jajko

2-3 łyżki maku

odrobina wody

+ ok. 150g zmielonych ziemniaków

woda

Dodatki:

1 duża czerwona cebula

ok. 250g pieczarek

ok. 250 g kiełbasy

3 małe ogórki konserwowe

 Przygotowanie:

Z podanych składników wyrobić twarde ciasto. Rozwałkować cienko, pokroić na małe prostokąty (ok. 1,5cm – 2 cm) i uformować kokardki. Gdy podeschną, ugotować.

W międzyczasie podsmażyć na oliwie pokrojoną: czerwoną cebulę, pieczarki i kiełbasę (ok. 15 min.). Dodać ugotowany i odcedzony makaron oraz pokrojone w plasterki ogórki konserwowe. Chwilę poddusić razem pod przykryciem. Podawać gorące.

file1365692663