Makaronowa sałatka w cytrynowych koszyczkach

25 października 2012, dodał: parkul
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– oliwa z oliwek,
– sok z cytryny,
– przyprawy: sól, chili, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie,
– 250g makaronu „kolanka ozdobne”,
– puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (125g),
– pomidory z puszki (400g),
– średnia cebula,
– 2 ząbki czosnku,
– szczypiorek.

Wykonanie:
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Dodajemy chili, zioła prowansalskie i pieprz cytrynowy. Smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pomidory.  Mieszamy tak, aby postał sos. Przyprawiamy solą. Całość podgrzewamy ok. 15 min. W międzyczasie gotujemy makaron na sposób al-dente. Przygotowany sos mieszamy z makaronem. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Sałatką napełniamy wycięte w  cytrynach koszyczki. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

file1343795799



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...