Makaronowa sałatka w cytrynowych koszyczkach

25 października 2012,
dodał: parkul
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– oliwa z oliwek,
– sok z cytryny,
– przyprawy: sól, chili, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie,
– 250g makaronu „kolanka ozdobne”,
– puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (125g),
– pomidory z puszki (400g),
– średnia cebula,
– 2 ząbki czosnku,
– szczypiorek.

Wykonanie:
Rozgrzewamy oliwę na patelni. Wrzucamy pokrojoną cebulę oraz posiekany czosnek. Dodajemy chili, zioła prowansalskie i pieprz cytrynowy. Smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy odsączonego tuńczyka oraz pomidory.  Mieszamy tak, aby postał sos. Przyprawiamy solą. Całość podgrzewamy ok. 15 min. W międzyczasie gotujemy makaron na sposób al-dente. Przygotowany sos mieszamy z makaronem. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Sałatką napełniamy wycięte w  cytrynach koszyczki. Posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.

file1343795799



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...