Makaron ze szpinakiem

16 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 paczki makaronu wstążki

– 30 dag szpinaku

– 15 dag sera rokpol

– 1/2 kubka jogurtu naturalnego

– 2 ząbki czosnku

– 2 łyżki oliwy

– 4 łyżki tartego żółtego sera

Szpinak umyć, osączyć i posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, zeszklić na łyżce oliwy, dodac szpinak, smażyć nie przerywając mieszania, po  5 minutach zdjąć z ognia, dodać pokruszony rokpol, dusić kilka minut. Dodać śmietanę, dokłądnie wymieszać. Zagotować w garnku osoloną wodę z 1 łyżką oliwy, do wrzątku włożyć makaron, gotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, osączyć na sitku i przełożyć na talerze. Dodać sos szpinakowy. Gotowe danie posypać żółtym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...