Makaron ze szpinakiem

16 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 1/2 paczki makaronu wstążki

– 30 dag szpinaku

– 15 dag sera rokpol

– 1/2 kubka jogurtu naturalnego

– 2 ząbki czosnku

– 2 łyżki oliwy

– 4 łyżki tartego żółtego sera

Szpinak umyć, osączyć i posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, zeszklić na łyżce oliwy, dodac szpinak, smażyć nie przerywając mieszania, po  5 minutach zdjąć z ognia, dodać pokruszony rokpol, dusić kilka minut. Dodać śmietanę, dokłądnie wymieszać. Zagotować w garnku osoloną wodę z 1 łyżką oliwy, do wrzątku włożyć makaron, gotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, osączyć na sitku i przełożyć na talerze. Dodać sos szpinakowy. Gotowe danie posypać żółtym serem.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...