Makaron z tuńczykiem na zimno

18 października 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 250 g makaronu świderki Lubella

– 1 puszka tuńczyka w sosie własnym

– 1/2 puszki z kukurydzy

– 3 łyżeczki kaparów

– kilka czarnych oliwek

– 4 suszone pomidor(z oliwy)

– 200 g pomidorków koktajlowych(najlepiej mieszanka)

– olej słonecznikowy

– sól

– pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnego makaronu dodajemy dokładnie odciśniętego tuńczyka, odcedzoną kukurydzę, kapary, przekrojone na pół oliwki i pomidorki koktajlowe. Pomidory suszone kroimy w kostkę, dodajemy do makaronu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy. Dodajemy oleju słonecznikowego i całość delikatnie mieszamy. Podajemy jako osobne danie lub sałatkę makaronową.

file1382121518