Makaron z truskawkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
½ kg truskawek
½ kg makaronu muszelki
30 dag sera mozzarella
¼ filiżanki świeżej bazylii
¼ filiżanki czerwonej cebuli
¼ filiżanki sosu vinaigrette.
Przygotowanie:
Truskawki umyć, przebrać i pokroić na połówki lub ćwiartki. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Wymieszać truskawki, makaron, ser mozzarella, bazylię i cebulę w dużej misce. Pokropić sosem vinaigrette i delikatnie wymieszać.
Truskawki umyć, przebrać i pokroić na połówki lub ćwiartki. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Wymieszać truskawki, makaron, ser mozzarella, bazylię i cebulę w dużej misce. Pokropić sosem vinaigrette i delikatnie wymieszać.