Makaron z szpinakiem i soczewicą z patelni
Artykuł zewnętrzny
składniki:
1/2 opakowania Makaron razowy,
1/2 puszki soczewica z puszki,
1 garść szpinaku,
2 ząbki czosnku
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
przyprawa w płynie,
olej rzepakowy ZIELONY NURT
1 szt cebuli,
10 dag szynki
Szpinak świeży myjemy osuszamy i kroimy. Makaron gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebule siekamy ,czosnek wyciskamy przez praskę. Szynkę kroimy w plasterki następnie w paseczki. Na patelni na leju rzepakowym podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojony szpinak i wyciśnięty czosnek . Smażymy chwilę , dodajemy odsączoną soczewicę i pokrojona szynkę . Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy razem ,doprawiamy sola pieprzem i przyprawa w płynie .