Makaron z szpinakiem i soczewicą z patelni

11 marca 2013,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 opakowania Makaron razowy,
1/2 puszki soczewica z puszki,
1 garść szpinaku,
2 ząbki czosnku
Sól morska- MŁYNEK,
pieprz biały
przyprawa w płynie,
olej rzepakowy ZIELONY NURT
1 szt cebuli,
10 dag szynki

Szpinak świeży myjemy osuszamy i kroimy. Makaron gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Cebule siekamy ,czosnek wyciskamy przez praskę. Szynkę kroimy  w plasterki następnie w paseczki. Na patelni na leju rzepakowym podsmażamy cebulkę dodajemy pokrojony szpinak i wyciśnięty czosnek . Smażymy chwilę , dodajemy odsączoną soczewicę i pokrojona szynkę . Mieszamy . Dodajemy odcedzony makaron . Mieszamy razem ,doprawiamy sola pieprzem i przyprawa w płynie .

file1363027301



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.