Makaron z sosem z tuńczyka w 30 minut
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
pomidor 3 sztuki
olej 3 łyżki
bazylia do smaku
oregano do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
makaron 1 opakowanie
Przygotowanie:
Masło i olej rozgrzać na patelni. Dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dusić, aż zaczną się rozpadać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do sosu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę poddusić. Dodać kawałki tuńczyka. Podgrzewać, ale nie gotować. Do sosu dodać ugotowany makaron i wymieszać. Nakładać na talerze. Można posypać natką pietruszki.