Makaron z sosem jagodowym i migdałami

26 czerwca 2012,
dodał: Mysiunia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
200 gram makaronu
300 ml jagód
6 łyżeczek cukru
kruszone migdały

Przygotowanie:

Na wrzącą wodę wrzucamy makaron i gotujemy go ok 12 minut. W tym czasie do garnuszka wsypujemy jagody, dodajemy do nich cukier i  dokładnie rozcieramy łyżką. Ugotowany makaron wyciągamy łyżką cedzakową na talerze po czym polewamy je sosem jagodowym. Na sam koniec posypujemy makaron pokruszonymi migdałami, w razie potrzeby można dosłodzić.

file1340734483



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....