Makaron z soczewicą

11 kwietnia 2013, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

To danie jest miłą odmianą dla osób które bardzo lubią spagetti z sosem pomidorowym, a także kolejnym pomysłem na szybki i tani obiad.

200g makaronu penne (pióra)
200g zielonej soczewicy
1 cebula
2 ząbki czosnku
250g koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki przegotowanej wody
olej
łyżeczka cukru
sól
pieprz
oregano

Soczewicę mocz kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj do miękkości i odcedź. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, a następnie wrzuć do niej obrany i posiekany czosnek. Do naczynia z usmażoną cebulą i czosnkiem dodaj ugotowaną soczewicę, koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj doprawiając solą, pieprzem i oregano. Do soczewicy w sosie pomidorowym dodaj ugotowany makaron i jeszcze raz wymieszaj.

file1365674560



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...