Makaron z pieczarkami, groszkiem i bazylią

31 października 2013,
dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag makaronu ulubionego (ja lubię rurki, ale mogą być też wstążki)
– 30 dag pieczarek
– mała cebula
– 5 dag wędzonego boczku
– łyżka oleju
– sól, pieprz
– łyżeczka mąki
– groszek mrożony lub z puszki 15 dag
– 20 dag śmietany kremówki
– 3/8 litra rosołu
– pół pęczka bazylii
– 5 dag parmezanu

Pieczarki, cebulę pokroić, drobno posiekać. Boczek w kosteczkę, wszystko smażyć, doprawić do smaku. Oprószyć całość mąką i dodać groszek, całość zalać śmietanką i rosołem, gotować kilka minut, dodać listki bazylii, sos polać makaronem, posypać parmezanem (ja stosuję czasem ser pleśniowy bo uwielbiam), podawać na podgrzanych talerzach.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...