Makaron z mięsem mielonym
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- opakowanie makaronu jaki lubimy
- 40 dag mielonego mięsa
- 2 cebule
- kilka ząbków czosnku
- plaster selera
- kawałek pora
- 1 marchewka
- czerwona papryka
- mała puszka czerwonej fasoli
- sol
- pieprz
- papryka
- kilka pomidorów
- kiszony ogórek
- olej
- łyżka mąki
Przygotowanie:
Makaron ugotować. Cebulę, czosnek i pozostałe jarzyny obrać, pokroić: cebule w drobne piórka, czosnek w drobną kosteczkę, włoszczyznę w słupki. Warzywa podsmażyć. Dodać mielone mięso. Smażyć razem. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i obrane ze skórki, poszatkowane pomidory. Dodać przyprawy. Dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojony w kosteczkę kiszony ogórek. Potem zagęścić sos mąką. Do sosu dodać makaron. Jeszcze chwilkę poddusić, aby potrawa była gorąca.