Makaron z mięsem i marchewką

28 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:


– 1 opakowanie makaronu penne
– 30 dag mielonego mięsa
– 2 duże marchewki
– 1 mały seler
– 1 mała cebula
– 2 łyżki masła
– 1/2 szklanki czerwonego wina (soku)
– 2 łyżki przecieru pomidorowego
– olej
– sól i pieprz
– przyprawa do mięsa mielonego
– bazylia
– czerwony pieprz ziarnisty


Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić pokrojoną cebulkę, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę i starty seler. Dusić ok. 5 min., dodać przecier, chwilkę zasmażać, następnie podlać winem, odparować, dodać przyprawy. Na drugiej patelni podsmażyć mięso z przyprawą na oleju. Mięso dodać do miękkich warzyw. Wymieszać. Makaron odcedzić, polać sosem, posypać bazylią i czerwonym pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...