Makaron z kurkami i kozim serem

11 września 2012,
dodał: nicestt
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

oliwa z oliwek i masło do smażenia

30dkg kurek

szklanka wysokoprocentowej śmietany

2 ząbki czosnku posiekane

filiżanka sera koziego

bazylia

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć kurki i czosnek do miękkości przez około 10 minut. Jeśli kurki nie puszczą soku, można dodać do nich odrobinę wody lub białego wina. Do podsmażonych kurek dolać śmietanę i chwilę pogotować. Do sosu dodać połowę sera koziego i rozpuścić. Gotowy makaron przyprawić solą, pieprzem, bazylią i pozostałym serem kozim.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....