Makaron z kurkami i kozim serem

11 września 2012, dodał: nicestt
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

oliwa z oliwek i masło do smażenia

30dkg kurek

szklanka wysokoprocentowej śmietany

2 ząbki czosnku posiekane

filiżanka sera koziego

bazylia

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć kurki i czosnek do miękkości przez około 10 minut. Jeśli kurki nie puszczą soku, można dodać do nich odrobinę wody lub białego wina. Do podsmażonych kurek dolać śmietanę i chwilę pogotować. Do sosu dodać połowę sera koziego i rozpuścić. Gotowy makaron przyprawić solą, pieprzem, bazylią i pozostałym serem kozim.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...