Makaron z kurkami i kozim serem

11 września 2012,
dodał: nicestt
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

oliwa z oliwek i masło do smażenia

30dkg kurek

szklanka wysokoprocentowej śmietany

2 ząbki czosnku posiekane

filiżanka sera koziego

bazylia

sól i pieprz

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć kurki i czosnek do miękkości przez około 10 minut. Jeśli kurki nie puszczą soku, można dodać do nich odrobinę wody lub białego wina. Do podsmażonych kurek dolać śmietanę i chwilę pogotować. Do sosu dodać połowę sera koziego i rozpuścić. Gotowy makaron przyprawić solą, pieprzem, bazylią i pozostałym serem kozim.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...