Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Artykuł zewnętrzny
250 g makaronu wstążki 1 filet z piersi kurczaka 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 300 g mrożonego szpinaku por zielona część 250 ml śmietanki kremówki 30% sól,pieprz kolorowy grubo mielony,słodka papryka do smaku masło starty żółty ser Filet,pieczarki i paprykę oczyścić, pokroić w paski,podsmażyć na maśle.Por pokroić w plasterki, dodać do mięsa i warzyw,smażyć przez chwilę, wrzucić szpinak i dusić do odparowania wody.Wlać śmietankę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusić 5 minut. Wszystko połączyć z ugotowanym makaronem (makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu). Posypać żółtym serem.Podawać zaraz po przygotowaniu.