Makaron z delikatną cukinią i bakłażanem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Makaron z delikatną cukinią i bakłażanem

21 lutego 2014, dodał: jmwg
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 4 osób

350g makaronu Pióra Mamma Mia

300 g bakłażana

300 g cukinii

1 cebula

1 ząbek czosnku

400 g dojrzałych pomidorów

pęczek bazylii

4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

2 łyżki startego parmezanu

Sól

Pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Bakłażany umyj, obetnij końcówki i pokrój na grube zapałki. Umieść je na sicie, posyp odrobiną soli i odstaw na ok. 30 minut. W tym czasie umyj cukinie, odetnij końcówki i pokrój je na zapałki. Zblanszuj pomidory, obierz ze skórki, wyjmij pestki i posiekaj pozostały miąższ. Odciśnij nadmiar soku. Czosnek obierz ze skórki i zmiażdż. Bazylię umyj, delikatnie osusz i porwij na kawałki.

Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie do chwili aż nabiorą złotego koloru. Wyjmij czosnek. Dodaj bakłażan, cukinię i smaż – następnie dodaj pomidory, sól i pieprz, podsmażaj przez ok. 10 minut. Zdejmij z ognia i dodaj bazylię.

Ugotuj makaron i gdy będzie ‘al dente’ odcedź go i odsącz. Dodaj sos oraz starty parmezan; podawaj gorące.

file1392985637



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...