Makaron z czerwonym pesto

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g makaronu (ja użyłam  mafaldine corte)

1 kostka rosołowa – bulion drobiowy

Sos pesto:

pół szklanki oleju słonecznikowego

10 suszonych pomidorów

5 orzechów nerkowca

5 dkg parmezanu

5 dkg sera Pecorino Romano

5 liści bazylii

2 ząbki czosnku

1 mała czerwona papryczka pepperoni

pół łyżeczki SmakoMyku

Wykonanie:

Połowę oleju słonecznikowego oraz wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy oleju tak, żeby wyszedł nam gęsty sos.

Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą). Gorący makaron mieszamy z sosem.

Smacznego!

file1256730224



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.