Makaron z czerwonym pesto

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

250 g makaronu (ja użyłam  mafaldine corte)

1 kostka rosołowa – bulion drobiowy

Sos pesto:

pół szklanki oleju słonecznikowego

10 suszonych pomidorów

5 orzechów nerkowca

5 dkg parmezanu

5 dkg sera Pecorino Romano

5 liści bazylii

2 ząbki czosnku

1 mała czerwona papryczka pepperoni

pół łyżeczki SmakoMyku

Wykonanie:

Połowę oleju słonecznikowego oraz wszystkie składniki sosu wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy oleju tak, żeby wyszedł nam gęsty sos.

Makaron wraz z kostką rosołową wrzucamy do wrzątku i gotujemy al dente. Odcedzamy (nie przelewamy zimną wodą). Gorący makaron mieszamy z sosem.

Smacznego!

file1256730224



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...