Makaron w sosie szpinakowo- serowym

8 marca 2013, dodał: Kuanan
Artykuł zewnętrzny

… Ciąg dalszy wykorzystywania oleju rzepakowego… dziś wykorzystany został do przygotowania sosu szpinakowo- serowego, który został podany z makaronem :)
Składniki:
– opakowanie mrożonego szpinaku,
– 500 g makaronu świderki (najlepiej z tym smakuje i się prezentuje),
– 1 cebula,
– opakowanie sera gorgonzola.
Wykonanie:
Cebulę zeszklić na kilku łyżkach oleju rzepakowego, następnie dodać szpinak i dusić pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie ugotować makaron, wg własnych upodobań lub instrukcji na opakowaniu. Szpinak doprawić do smaku i dodać do niego pokruszony ser. Dusić do czasu, aż ser się rozpuści. Sos szpinakowo- serowy dodać do ugotowanego makaronu, wszystko razem wymieszać i zjeść ;)
Makaron ten dobrze smakuje z ostro przyprawioną sałatką z lekkim sosem na bazie oleju rzepakowego.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...