Makaron rurki w sosie bolońskim

5 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Makaron rurki grube
Sos boloński w torebce
1 cebula
20 dag mięsa mielonego
sól
pieprz

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na 1 łyżce oleju.
Mięso mielone (najlepiej własnoręcznie zmielone bez żadnych ulepszaczy) dodać do cebuli, posypać odrobiną soli i pieprzu i usmażyć. Na koniec dodać sos boloński wymieszany w 1 szklance wody. Zagotować i chwilkę niech się podgotuje. Polać wcześniej ugotowany makaron. Spożywać na gorąco.

file1267807497



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...