URODA I ZDROWIE

Makaron po włosku z krewetkami Capellini alla marinara

11 grudnia 2016, dodał: synertime

Składniki:

file1481811537

200 g makaronu Malma Capellini Nidi

Oliwa z oliwek

Pół puszki pomidorów pelati

150 g krewetek

150 g fileta z dorsza lub halibuta

25 g masła

2 ząbki czosnku

3 szalotki

25 g natki pietruszki

25 ml białego wina

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę. Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Poduszki ciążowe
> milagro napisał/a:> Znacie takie produkty? Podobno są niesamowicie wygodne:)tak to prawda, wiele...
Jak pomóc w rozwoju własnej firmy?…
Uważam, że otwierając biznes trzeba zadbać o dobrą i trafioną reklamę! Promocja firmy...
Jak sobie radzicie z trądzikiem?
Na trądzik najlepiej zadziałać od środka. Ja też miałam z nim problem i...
Cera wrażliwa i naczynkowa - jakie …
Dla mnie najlepsze efekty daje krem w połaczeniu z tabletkami, które od środka wzmocnią...