URODA I ZDROWIE

Makaron po włosku z krewetkami Capellini alla marinara

11 grudnia 2016, dodał: synertime

Składniki:

file1481811537

200 g makaronu Malma Capellini Nidi

Oliwa z oliwek

Pół puszki pomidorów pelati

150 g krewetek

150 g fileta z dorsza lub halibuta

25 g masła

2 ząbki czosnku

3 szalotki

25 g natki pietruszki

25 ml białego wina

Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę. Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

karmienie mlekiem modyfikowanym
Niestety nie każda kobieta jest w stanie karmić piersią. Ja nie posiadałam dobrej jakości...
Warszawa
Szkoda że jestem z Janek bo chętnie bym się wybrała...
Markowe buty
Ja poluję na oferty prywatne na olx, bo czasem ktoś pozbywa się nowych...
Nagła obojętność faceta
Albo taka gra, żeby spradzić czy kobiecie zależy i czy będzie się narzucała. Niektórzy...