Makaron po włosku z krewetkami Capellini alla marinara
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
200 g makaronu Malma Capellini Nidi
Oliwa z oliwek
Pół puszki pomidorów pelati
150 g krewetek
150 g fileta z dorsza lub halibuta
25 g masła
2 ząbki czosnku
3 szalotki
25 g natki pietruszki
25 ml białego wina
Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu. W tym czasie w garnku na oliwie przesmażamy posiekany czosnek i szalotki. Dodajemy krewetki, pokrojoną w kostkę rybę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przesmażamy chwilę i dodajemy wino. Następnie dodajemy pomidory z puszki i dusimy. Zdejmujemy pokrywkę i chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojone na kawałki masło i posiekaną natkę. Dodajemy ugotowany makaron i podajemy gorący.