Makaron po Tajsku

11 marca 2013, dodał: bezeluszek
Artykuł zewnętrzny

składniki:

200 gram mięsa wieprzowego

200 gram makaronu ryżowego

2 jajka

zielona i czerwona papryka

2 nieduże marchewki

biała część pora

kiełki soi

ząbek czosnku, cebula (najlepiej szalotka)

olej sezamowy

odrobina curry, kurkuma,trawa cytrusowa( u nas ciężko ją dostać więc nie koniecznie ale dodaje potrawie fajny orzeźwiający zapach)sól, pieprz do ozdoby kolendra

sposób przygotowania

marchewkę , por,cebulę pokrój w drobne słupki.Mięsko pokrój w drobne słupki.Makaron sojowy należy włożyć na 15-20 minut do wrzącej wody ( nie gotować)

czosnek, paprykę i  imbir  posiekaj.

do woku nalać oleju (ok pół woku)wrzuć mięso jak mięso ładnie sie upiecze dodaj pozostałe składniki ( marchew, por, cebulę, imbir, papryke, kurkume,curry)

dodać makaron wszystko dokładnie wymieszać

na koniec dodać trawę cytrusową , sól pieprz

na wierzch posyp grubo krojona kolendra smacznego :)

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...