Makaron po staromiejsku

11 kwietnia 2013, dodał: okulary
Artykuł zewnętrzny

Ciasto : 35 dkg mąki,1-2 jajka,około 50 ml wody,sól
Nadzienie: 20 dkg pieczarek, 8 dkg cebuli,,tłuszcz,20 dkg pomidorów,15 dkg marchwi ugotowanej,sól,pieprz,papryka mielona,curry,i jarzynka do smaku.,tłuszcz do naczynia,5 dkg sera żółtego.Mąkę przesiać na stolnicę,zrobić wgłębienie,wbić jajka wlać wodę,zarobić nożem,zagnieść twarde ciasto starannie je wyrobić podzielić na części,cienko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia.Następnie posypać mąką,zawinąć w rulon,drobno pokroić i rozrzucić na  stolnicy.Makaron wrzucić do wrzącej osolonej wody,zamieszać,przykryć,ugotować odcedzić przelać gorącą wodą,odsączyć.Pieczarki i cebulę oczyścić,opłukać pokrajać iw kostkę,usmażyć.Pomidory umyte sparzyć gorącą wodą obrać ze skórki pokrajać w cząstki,połączyć z makaronem,ugotowaną i pokrojoną
w paseczki marchwią,cebulą i pieczarkami i doprawić do smaku.Przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszczem,posypać startym serem i zapiec.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz