Makaron penne z sosem podwójnie pomidorowym

27 stycznia 2014, dodał: jmwg
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

• 200g makaronu pióra Mamma Mia

• 50 g wędzonego boczku

• pół cebuli

• 1 ząbek czosnku

• oliwa z oliwek

• 50 g suszonych pomidorów

• 200 g krojonych pomidorów z puszki

• sól i pieprz

• liście bazylii

• ser dojrzewający do podania

Przygotowanie:

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć z odrobiną oliwy z oliwek. Dodać pokrojoną cebulę i czosnek, podsmażyć. Dodać pokrojone drobno suszone pomidory, przesmażyć przez chwilę następnie dodać pomidory z puszki. Dusić całość aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Odcedzony makaron dodać do sosu i dusić całość przez chwilę aż sos pokryje makaron. Dodać listki bazylii, wymieszać. Przed podaniem posypać startym serem.

file1390814266



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz