Makaron na słodko z makiem i bakaliami

12 kwietnia 2013, dodał: sylwiach
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 200 g makaronu łazanki
  • szklanka zmielonego maku
  • pół szklanki śmietanki 30%
  • 2 łyżki miodu
  • opakowanie cukru waniliowego
  • pół szklanki rodzynek
  • posiekane orzechy laskowe
  • płatki migdałowe
  • łyżka startej skórki z pomarańczy 

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.

Do małego garnka wlewamy śmietankę i podgrzewamy. Wsypujemy mak, rodzynki, migdały i orzechy. Wlewamy miód i wsypujemy cukier waniliowy. Mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu. Wsypujemy startą skórkę z pomarańczy.

Odcedzony makaron wkładamy do salaterki i wlewamy masę makową. Mieszamy i podajemy na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...