Łosoś z sojowym masłem i czosnkowymi warzywami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Łosoś z sojowym masłem i czosnkowymi warzywami

27 kwietnia 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

świeży łosoś – 4 filety

biały pieprz – szczypta

masło – 25 dag (w temperaturze pokojowej)

sos sojowy Kikkoman – 2 łyżki stołowe

sezonowe, zielone warzywa, np. szparagi, groszek, fasola – 40 do 50 dag

czosnek – 4 drobno posiekane ząbki

ryż – 25 dag

podsmażony sezam – 2 łyżki stołowe

korzeń imbiru – 2 cm

Sposób przygotowania:

Zmieszać sos sojowy i masło do uzyskania jednolitej masy. Sos sojowy może dodać smaku różnym potrawom, np. stekom, risotto, makaronom, jajkom czy rybom.

Warzywa pokroić na równe cząstki. Ugotować ryż. Po ugotowaniu zmieszać z sezamem, imbirem i przykryć aby nie wystygło.

Podsmażyć warzywa na małej ilości masła sojowego, na małym ogniu z pokrywką dla szybszego przygotowania. Przed zdjęciem z ognia dodać czosnek.

Przyprawić łososia białym pieprzem i ułożyć skórą do dołu. Każdy kawałek skropić małą ilością masła sojowego. Smażyć na grillu przez 3 do 4 minut, potem ostrożnie obrócić i smażyć przez kolejne 4 do 5 minut. Zdjąć kiedy skórka będzie chrupka.

Łososia podawać najlepiej na warzywach i ryżu. Polać odrobiną sojowego masła pozostałego na patelni po smażonych warzywach.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...