Łosoś w żurawinie

20 marca 2015,
dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z łososia
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka bazylii
  • olej kokosowy do smażenia

sos do łososia:

  • 3 łyżeczki mocno czubate konfitury z żurawinami
  • 3 łyżeczki ksylitolu – pudru (płaskie)
  • 1/2 cytryny

Przygotowanie:
1. Filet z łososia dzielimy na mniejsze kawałki, marynujemy w soku z cytryny i bazylii

2. Filety podsmażamy na oleju kokosowym

3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem

4. Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny, ksylitol i cytrynę. Podsmażamy

file1426879498

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...