Łosoś w żurawinie

20 marca 2015, dodał: www.zyjezebyjesc.pl
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z łososia
  • 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka bazylii
  • olej kokosowy do smażenia

sos do łososia:

  • 3 łyżeczki mocno czubate konfitury z żurawinami
  • 3 łyżeczki ksylitolu – pudru (płaskie)
  • 1/2 cytryny

Przygotowanie:
1. Filet z łososia dzielimy na mniejsze kawałki, marynujemy w soku z cytryny i bazylii

2. Filety podsmażamy na oleju kokosowym

3. Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem

4. Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny, ksylitol i cytrynę. Podsmażamy

file1426879498

 

Autorka przepisu, www.zyjezebyjesc.pl, prowadzi bloga pod tą samą nazwą. Proponuje dania klasyczne i nowatorskie, idealnie oddającej jej motto życiowe „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...