Łosoś w różanej marynacie

18 lipca 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zestaw  smaków na początku szokuje ale gwarantuję, że jest doskonały.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 kawałki filetu z łososia
  • 2 cytryny
  • 3 łyżeczki konfitury z płatków róży ( używam Krakowski kredens  ,, Płatki róży w cukrze ” )
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 1 łyżka masła
  • mąka do panierowania

Filety z łososia zalać mieszaniną wyciśniętego z cytryn soku, 2 łyżek oleju, 1,5 łyżeczki konfitury z płatków róży, 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i zostawić przykryte w lodówce na 2 godziny. Wyjąć  Dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami kuchennymi. Oprószyć mąką i smażyć na rumiano na rozgrzanym na patelni oleju. W ostatniej fazie smażenia dodać masło. Posmarować lekko z wierzchu  resztą konfitury (najlepiej dodać do niej łyżeczkę wody i zrobić to pędzelkiem).

Konfitura z płatków róży w połączeniu z pieprzem nabiera ostrości i doskonale harmonizuje ze smakiem ryb lub drobiu.

file1311015341



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...