Łosoś w musztardzie

25 lipca 2018,
dodał: anius130
Artykuł zewnętrzny

Potrzebne nam będą (na 2 porcje):

-filet z łososia bez skóry (400 g)
-łyżka musztardy dijon
-łyżka musztardy francuskiej
-pół łyżki miodu
-pół łyżki oku z cytryny
-sól
-oliwa z oliwek

Filet z łososia lekko oprószamy solą. Robimy marynatę mieszając ze sobą obie musztardy, miód i sok z cytryny. Smarujemy łososia naszą marynatą i pozostawiamy go na 30-60 minut. Następnie przekładamy łososia do naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek. I wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni Celsjusza. Po ok. 20 minutach możemy rozkoszować się cudownym smakiem naszej rybki :)

Jako dodatek możemy podać brokuły (400 g). Po ugotowaniu mieszamy ją z masłęm i posypujemy parmezanem i wstawiamy na 5 min do piekarnika.

Życzę smacznego :)

 

 



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....