URODA I ZDROWIE

Łosoś w musztardzie

25 lipca 2018, dodał: anius130

Potrzebne nam będą (na 2 porcje):

-filet z łososia bez skóry (400 g)
-łyżka musztardy dijon
-łyżka musztardy francuskiej
-pół łyżki miodu
-pół łyżki oku z cytryny
-sól
-oliwa z oliwek

Filet z łososia lekko oprószamy solą. Robimy marynatę mieszając ze sobą obie musztardy, miód i sok z cytryny. Smarujemy łososia naszą marynatą i pozostawiamy go na 30-60 minut. Następnie przekładamy łososia do naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek. I wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni Celsjusza. Po ok. 20 minutach możemy rozkoszować się cudownym smakiem naszej rybki :)

Jako dodatek możemy podać brokuły (400 g). Po ugotowaniu mieszamy ją z masłęm i posypujemy parmezanem i wstawiamy na 5 min do piekarnika.

Życzę smacznego :)

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Czy polski specjalista honorowany j…
Inny problem jest w Polsce - napływ lekarzy z Ukrainy itp, więc na początku...
Czy malujecie się codziennie?
W weekendy odpuszczam pełny makijaż, tylko szminki używam.
krotkie wlosy
Może kiedyś będę miała krótkie, ale teraz lubię siebie wyłącznie w długich...
Jak poprawić samopoczucie?
Ja mam sprawdzony sposób - pyszne lody śmietankowe z dodatkiem soku malinowego:)