URODA I ZDROWIE

Łosoś w musztardzie

25 lipca 2018, dodał: anius130

Potrzebne nam będą (na 2 porcje):

-filet z łososia bez skóry (400 g)
-łyżka musztardy dijon
-łyżka musztardy francuskiej
-pół łyżki miodu
-pół łyżki oku z cytryny
-sól
-oliwa z oliwek

Filet z łososia lekko oprószamy solą. Robimy marynatę mieszając ze sobą obie musztardy, miód i sok z cytryny. Smarujemy łososia naszą marynatą i pozostawiamy go na 30-60 minut. Następnie przekładamy łososia do naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek. I wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni Celsjusza. Po ok. 20 minutach możemy rozkoszować się cudownym smakiem naszej rybki :)

Jako dodatek możemy podać brokuły (400 g). Po ugotowaniu mieszamy ją z masłęm i posypujemy parmezanem i wstawiamy na 5 min do piekarnika.

Życzę smacznego :)

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Koronawirus - Wasze historie, ostrz…
Ciekawe , dlaczego też umierają ludzie o silnym organizmie, ktorzy dotąd nie chorowali......
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Boję się, że już nigdy nie będzie normalnie, wirus tak naprawdę szalej...
Przeciwwskazania dla implantów
Implanty można zainstalować ttylko w zdrowych dziąsłach, jeśli jest jakiś problem z ich wyleczeniem...
I po zaręczynach...
Sama zastanawiam się nad sensem zaręczyn, bo dziś ludzie tak łatwo zmieniają obiekt zainteresowań......