Łosoś w musztardzie

25 lipca 2018, dodał: anius130

Potrzebne nam będą (na 2 porcje):

-filet z łososia bez skóry (400 g)
-łyżka musztardy dijon
-łyżka musztardy francuskiej
-pół łyżki miodu
-pół łyżki oku z cytryny
-sól
-oliwa z oliwek

Filet z łososia lekko oprószamy solą. Robimy marynatę mieszając ze sobą obie musztardy, miód i sok z cytryny. Smarujemy łososia naszą marynatą i pozostawiamy go na 30-60 minut. Następnie przekładamy łososia do naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek. I wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni Celsjusza. Po ok. 20 minutach możemy rozkoszować się cudownym smakiem naszej rybki :)

Jako dodatek możemy podać brokuły (400 g). Po ugotowaniu mieszamy ją z masłęm i posypujemy parmezanem i wstawiamy na 5 min do piekarnika.

Życzę smacznego :)

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Naturalna witamina C
Cena:
139 zł
Technologia żywej wody „Living Water Technology”
Cena:
390 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 ZŁ
Pasty curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie
Cena:
12,99 zł
Sprawdź na bielizna9.com!
Cena:
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie iść na randkę?
Uwazam, ze kazdy moze skorzystac jesli wybierze portal odpowiedni dla siebie, ja osobiscie korzystam...
suplementy diety
Ja piję wyciskane soki z warzyw i owoców oraz 2x dziennie wit.D 2000j. plus...
Oczyszczanie organizmu
Krótko powiem. Niczego lepszego na pasożyty od EcoDetoxx na krajowym rynku nie znajdziesz,...
Tania apteka
W aptekach internetowych zazwyczaj jest taniej :D a na tej stronie można znaleźć informacje...