URODA I ZDROWIE

Łosoś w musztardzie

25 lipca 2018, dodał: anius130

Potrzebne nam będą (na 2 porcje):

-filet z łososia bez skóry (400 g)
-łyżka musztardy dijon
-łyżka musztardy francuskiej
-pół łyżki miodu
-pół łyżki oku z cytryny
-sól
-oliwa z oliwek

Filet z łososia lekko oprószamy solą. Robimy marynatę mieszając ze sobą obie musztardy, miód i sok z cytryny. Smarujemy łososia naszą marynatą i pozostawiamy go na 30-60 minut. Następnie przekładamy łososia do naczynia wysmarowanego oliwą z oliwek. I wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190-200 stopni Celsjusza. Po ok. 20 minutach możemy rozkoszować się cudownym smakiem naszej rybki :)

Jako dodatek możemy podać brokuły (400 g). Po ugotowaniu mieszamy ją z masłęm i posypujemy parmezanem i wstawiamy na 5 min do piekarnika.

Życzę smacznego :)

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...