Łosoś marynowany

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 x 180 g fileta z łososia norweskiego
10 ml salsy z mango i jalapeño
200 g filetowanych gruszek
200 g filetowanych jabłek
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
1 łyżeczka czerwonego pieprzu
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
100 g mix kiełków
1 cytryna
4 gałązki mięty
4 żółte i czerwone pomidory koktajlowe

Umyte i oczyszczone filety z łososia norweskiego pokroić na równe części i marynować w salsie z mango i jalapeño przez ok. 4-6 godzin. Obrane i wyfiletowane jabłka i gruszki usmażyć na maśle, dodać miód, śliwowicę oraz czerwony pieprz i smażyć przez ok. 10 minut. Łososia piec 15 minut w temperaturze 200ºC. Aromatyczne jabłka i gruszki ułożyć na talerzach, a następnie dodać łososia norweskiego. Całość udekorować świeżymi kiełkami, pomidorami koktajlowymi oraz cytryną i skropić sosem powstałym podczas duszenia owoców.

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...