Łosoś grillowany

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 600 g filetu z łososia norweskiego pokrojonego w kostkę wielkości 1 cm
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • Przyprawa grill ziołowy Prymat
  • Marynata klasyczna Prymat
  • 1 łyżeczka kolendry Prymat
  • 400 g miąższu z arbuza bez pestek
  • 2 miękkie i obrane awokado
  • Sok z ½ cytryny
  • Sok z limonki
  • ½ główki sałaty lodowej
  • 100 g kiełków słonecznika
  • 1 pokrojona czerwona cebula

Opłukanego i dobrze wysuszonego łososia norweskiego ułożyć na tacce aluminiowej i upiec na grillu. Następnie rybę ostudzić i zalać marynatą przygotowaną z oliwy, przyprawy grill ziołowy Prymat, marynacie klasycznej Prymat, soku z limonki i kolendry.

Umytą sałatę delikatnie wymieszać z kiełkami, cebulą i pokrojonym w grube słupki arbuzem. Awokado pokroić w grubsze paski, zalać sokiem z cytryny i dekoracyjnie ułożyć na wierzchu sałatki. Do dania dodać kawałki aromatycznego łososia i całość skropić pozostałą marynatą.

na podstawie: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz