Łosoś a`la Picasso

28 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 kostki z łososia (mrożone)

2 plastry sera żółtego (Goudy)

4 plastry pomidora bez skórki

4 czarne oliwki bez pestek

4 cienkie plastry cukinii ze skórką

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżeczka przyprawy do ryb

papryczka chilli do dekoracji

olej do smażenia

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią zamrożone kostki łososia, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem (pryska) na złoty kolor. Odwracamy i układamy na każdej kostce po pół plastra sera, plaster pomidora, cukinii i przekrojoną na pół oliwkę. Na cukinii kładziemy po pół łyżki śmietany. Rybę obficie posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem przez około 10 minut.

file1256730107



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz