Łosoś a`la Picasso

28 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 kostki z łososia (mrożone)

2 plastry sera żółtego (Goudy)

4 plastry pomidora bez skórki

4 czarne oliwki bez pestek

4 cienkie plastry cukinii ze skórką

2 łyżki kwaśnej śmietany

1 łyżeczka przyprawy do ryb

papryczka chilli do dekoracji

olej do smażenia

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy na nią zamrożone kostki łososia, posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem (pryska) na złoty kolor. Odwracamy i układamy na każdej kostce po pół plastra sera, plaster pomidora, cukinii i przekrojoną na pół oliwkę. Na cukinii kładziemy po pół łyżki śmietany. Rybę obficie posypujemy przyprawą do ryb i smażymy pod przykryciem przez około 10 minut.

file1256730107



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...