Letnie ciasto marchewkowo-kubusiowe

9 lipca 2013, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Super szybkie i lekkie ciasto bez pieczenia!

składniki:

duża butelka soku Kubuś,
4 budynie (śmietankowe lub waniliowe),
biszkopty
brzoskwinie (dojrzałe)
1 galaretka

Odlewamy trochę soku do rozpuszczenia budyni, resztę gotujemy pod przykryciem. Na gotujący się sok wlewamy rozpuszczony budyń. Na dnie tortownicy i dookoła brzegu układamy biszkopty i pokrojone w ćwiarteczki brzoskiwnie (bez skórki). Na to wylewamy gorącą masę. Po wystygnięciu zalewamy galaretką.

file1309603505



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Wysoka wrażliwość u dzieci.
Wysoka wrażliwość u dzieci objawia się nie tylko szybkim wyczuwaniem subtelnych zapachów czy dźwięków,...
Polisa AC w 2024 roku.
O ile więcej trzeba dać za polisę w 2024 roku? W niektórych województwach...
Polska-więcej zgonów niż urodzeń!…
W tych częściach kraju wymieramy najczęściej. Sytuacja jest gorsza w miastach, gdzie zanotowano...
Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...