Letnia tarta z kremem budyniowym i owocami
Artykuł zewnętrzny
- 150 gr margaryna,
- 100 gr cukier puder,
- 250 gr mąka pszenna,
- 2 szt żółtka,
- 1 łyżka śmietana kwaśna,
- krem budyniowy,
- 1 kost margaryna,
- 200 gr cukier puder,
- 1 szt budyń śmietankowy,
- 1 szkl mleko,
- 2 łyżeczki cukier waniliowy,
- czarna i czerwona porzeczka,
- borówki maliny
Do miski włożyć mąkę, cukier puder, żółtka, śmietanę, margarynę i wszystko razem zagnieć. Ciastem wyłożyć na grubość 1 cm wysmarowaną margaryną i posypaną mąką formę do tarty.Ciasto nakłuć widelcem. Formę z ciastem włożyć na 30 minut do lodówki.Po tym czasie wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika na 15 min.Po upieczeniu odłożyć do wystudzenia.Krem;Z mleka ,cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń ostudzić przykrywając folią żeby nie powstał nam kożuch.Margarynę utrzeć z cukrem pudrem do białości, dodawać porcjami zimny budyń cały czas energicznie ucierając.Krem wyłożyć na tartę ,boki udekorować za pomocą szprycy i ułożyć owoce .