Letni gulasz z quinoa

1 września 2012, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250g quinoa – komosy ryżowej
  • 200g kiełbasy
  • 1 cukinia
  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula
  • 3 papryki żółte
  • 10g liofilizowanych pieczarek
  • bazylia
  • pieprz
  • sól
  • olej rydzowy
  • pietruszka zielona
  • woda
Sposób przygotowania:
Quinoa przygotować według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę z cebulą podsmażyć na patelni, dodać wodę, następnie cukinię pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić, papryki wydrążyć i również pokroić w kostkę. Do podsmażanych składników dodać pokrojone warzywa, a następnie liofilizowane pieczarki i dusić ok. 15 minut. Doprawić przyprawami i olejem rydzowym.
Smacznego!

file1346486611



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...