Lekka zupa – krem z pora

10 marca 2011, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1,5 l wody

2 wegetariańskie kostki bulionowe

20 dag filetu z piersi indyka

2 listki laurowe

2 ziarenka ziela angielskiego

1 marchewka

1 pietruszka

1 ziemniak

1 ząbek czosnku

2 duże pory (biała część)

1/2 szklanki mleka 0,5%

kolorowy pierz

koperek

płatki migdałów

Mięso pokroić na paski, zalać wodą, zagotować i zszumować. Wyciągnąć. Do wody dodać kostki bulionowe, pokrojone wszystkie warzywa, ziele i listki laurowe. Gotować ok 25 minut do miękkości. Usunąć listki i ziele. Zupę zmiksować. Dodać mięso, gotować razem kilka minut. Doprawić pieprzem, dolać mleko (można trochę więcej). Podawać z koperkiem i płatkami migdałów.

file1299794243



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz