Lekka i sycąca sałatka obiadowa

9 sierpnia 2012, dodał: Myszka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– pierś kurczaka ( podwójna)
– suszone pomidory w zalewie 2-3 łyżki
– mozzarella w zalewie 1-2 kulki
– mix sałat ( w zależności od upodobań)
– oliwki czarne małe opakowanie 1/2 lub całe
– oliwki faszerowane piri-piri 6 sztuk
– oliwa z czosnkiem i chili  2-4 łyżki ( najłatwiej gotowa )
– zioła prowansalskie
– czosnek granulowany
– sól ziołowa
– chili w proszku 2 szczypty
– saszetka Kamis Fit up przyprawa do sałatek z dodatkiem błonnika i bazylią

Przygotowanie:

1. Kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach prowansalskich, czosnku granulowanym, soli ziołowej i chili w proszku. Smażymy na oliwie czosnkowej z chili.
2. Studzimy.
3. Mozzarellę kroimy w grubą kostkę, pomidory w paseczki, oliwki czarne w plasterki, oliwki nadziewane piri-piri drobno siekamy (bardzo drobno).
4. Do miski wrzucamy mix sałat (w zależności od ilości jaką chcemy uzyskać, wrzucamy pół lub całe opakowanie), dodajemy kurczaka oraz wszystkie składniki z punktu 3.
5. Zawartość saszetki łączymy z oliwą i polewamy sałatkę.

file1344505465



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz