Leczo z dyni

2 listopada 2009,
dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

spory kawałek dyni ze skórką (ok. 400 ml po zmiksowaniu)

kawałek suchej kiełbasy (20 cm)

cebula

dwie papryczki

puszka pomidorów bez skórki

4 ząbki czosnku

Dynię ugotować ze skórą i zmiksować.

Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć, następnie dodać do niej pokrojoną w cienkie paseczki paprykę, dusić ok. 15 minut.

Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie, następnie dodać do niej pomidory, dusić na małym ogniu ok. 10-15 minut, pod koniec dodać posiekany czosnek, przyprawić i dodać do dyni, następnie wymieszać z kiełbasą.

doprawić solą, pieprzem i ziołami

file1257145738



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.