Lasagne z tuńczykiem | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Lasagne z tuńczykiem

14 marca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
cukinia – 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym – 2 puszki
kapary – 2 łyżki
cebula – 1 sztuka
pomidory pelatti – 1 opakowanie
Lasagne Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
pomidory – 3 sztuki
ser żółty – 50 gramów
awokado – 3 sztuki
śmietana 18% – 50 mililitrów
świeża bazylia – 1 pęczek
makaron lasagne (płaty) – 12 sztuk
oliwa – 2 łyżki

1tunczyk

Sposób przygotowania:
1. W garnku wymieszaj pomidory z puszki oraz kapary ze 100 ml wody i Lasagne Naturalnie smaczne Knorr, która nada daniu odpowiednią konsystencję i doskonały smak. Całość gotuj 2-3 minuty, aż sos zrobi się gęsty.
2. Na oliwie podsmaż pokrojoną cebulę. Gdy zrobi się szklista, zdejmij patelnię z ognia i dodaj tuńczyka, pokrojone w kostkę awokado, posiekaną bazylię i szczyptę ostrej papryki. Całość dokładnie wymieszaj.
3. Na dno żaroodpornego naczynia nalej trochę sosu pomidorowego z kaparami, ułóż na nim płaty lasagne, a na nich ułóż tuńczyka. Całość przykryj plastrami cukinii i polej znowu sosem pomidorowym. Czynność powtarzaj, aż zrobisz co najmniej trzy warstwy lasagne. Wierzch zapiekanki posmaruj śmietaną i oprósz serem. Wszystko przykryj folią aluminiową.
4. Lasagne wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika na 30 minut. Po tym czasie usuń folię i piecz kolejne 10 minut, tak aby ser na powierzchni zapiekanki zrobił się chrupiący.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz