Łaciate

19 listopada 2009,
dodał: cezar
Artykuł zewnętrzny

śmietana 400 ml

żelatyna 3 łyżki

podstawa biszkoptowa 1 szt

galaretka truskawkowa 1 op

cukier 1 szkl

sok z cytryny 1/2 szkl

woda przegotowana 1/2 szkl

Wodę łączymy z sokiem, mieszamy, dodajemy do soku 3 łyżki cukru. Następnie nasączamy podstawę biszkoptową sokiem. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy żelatynę rozrobiona z 5 łyżkami wody, miksujemy. Śmietanę wylewamy na podstawę biszkoptową. Galaretkę rozpuszczamy tak jak na opakowaniu, jak będzie zastygać polewamy po ubitej śmietany, wstawiamy do lodówki.

file1258627305



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....