Kuskus z sosem ziołowo-paprykowym

30 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

sałatka:

100 g. kaszki kuskus

pół czerwonej papryki

pół zielonego ogórka

1 lub 2 pomidory

sól

woda

sos:

1 duża łyżka majonezu

1 łyżka śmietany

2 łyżki wody

dip do sałatek (np. ziołowo-paprykowy)

Kuskus lekko solimy, zalewamy wodą (ok 1 cm nad kaszkę) i przykrywamy. W międzyczasie kroimy drobno pomidora, ogórka i paprykę. Po ok. 5 min. kuskus powinno naciągnać wodę – wtedy możemy je przemieszać widelcem (żeby się nie posklejało zbytnio) i dodać warzywa.

Sos : w odrobinie wody rozpuszczamy dip do sałatek, mieszamy z majonezem i śmietaną. Sos powinien wyjść intensywny w smaku, lekko kwaskowy.
Dodajemy do sałatki.

Smacznego!

file1264885254



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...