Kuskus z sosem ziołowo-paprykowym

30 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

sałatka:

100 g. kaszki kuskus

pół czerwonej papryki

pół zielonego ogórka

1 lub 2 pomidory

sól

woda

sos:

1 duża łyżka majonezu

1 łyżka śmietany

2 łyżki wody

dip do sałatek (np. ziołowo-paprykowy)

Kuskus lekko solimy, zalewamy wodą (ok 1 cm nad kaszkę) i przykrywamy. W międzyczasie kroimy drobno pomidora, ogórka i paprykę. Po ok. 5 min. kuskus powinno naciągnać wodę – wtedy możemy je przemieszać widelcem (żeby się nie posklejało zbytnio) i dodać warzywa.

Sos : w odrobinie wody rozpuszczamy dip do sałatek, mieszamy z majonezem i śmietaną. Sos powinien wyjść intensywny w smaku, lekko kwaskowy.
Dodajemy do sałatki.

Smacznego!

file1264885254



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz