kotlety mielone z buraczkami i warzywami

30 stycznia 2010, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

To przepis na urozmaicenie kotletów mielonych.

składniki:

400 g. mięsa mielonego z indyka

1 jajko

sól, pieprz

bułka tarta

ok. 3 łyżek buraczków (ja używam konserwowych startych na dużej tarce)

2 ogórki konserwowe

1 duża cebula

maggi

olej

Mięso mieszamy z jajkiem, dodajemy buraczki, skrojone bardzo drobniutko ogórki i cebulę. Solimy i pieprzymy do smaku, polecam dodać też trochę maggi dla wzmocnienia i zmienienia smaku. Dodajemy bułkę tartą, tak aby wszystkie składniki ładnie się połączymy. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Resztę buraczków można wykorzystać jako surówkę do obiadu.

file1264885737



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz