Kuskus wg Buni

1 października 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kuskus fantastycznie dopasowuje się do różnych smaków .

Czas : 20 minut

file1285936302

Składniki :

1 szklanka kuskusu
2 szklanki bulionu drobiowego ( może być z kostki )
1 łyżka masła
1/2 szklanki pokrojonego koperku
1/2 szklanki pokrojonego bardzo drobno obranego ze skórki i pozbawionego pestek pomidora
1 duża cebula pokrojonego w drobną kostkę
1 łyżka oleju

Cebulę zeszklić na oleju .Zagotować bulion z masłem koprem , pomidorem i podsmażoną cebulą . Kuskus wsypać do gorącego bulionu gorącym bulionem- wymieszać .Zostawić przykryte aż kaszka wchłonie cały bulion .Widelcem wymieszać kuskus tak by był sypki .



FORUM - bieżące dyskusje

Żółte paznokcie
Dlatego ja zmywam lakier zaraz po imprezie czy innej okazji, nie trzymam długo na paznokciach.
Tanie gotowanie
Ja nie lubię odgrzewanego,zwłaszcza z mikrofali. Jest gumowate...
Srebrna torebka, jaki kolor butów?
Z nią zawsze jest problem, lepsze są jednak stonowane kolory...
najbardziej nietrafiony prezent
Dostałam raz taki na 18-tkę - krowę ze śmiesznym napisem, chyba miało być...